Wat is het?

Sublimatiedruk is een druktechniek die het mogelijk maakt om door middel van warmtestralen, speciale inkt en sublimatiepapier full colour op artikelen te drukken.

Met sublimatiedruk wordt het logo in het artikel “gebakken” door gebruik te maken van hoge hitte. Op deze manier is het mogelijk om het logo heel goed in het product te drukken. Dit maakt het mogelijk dat, wanneer u een artikel met sublimatieprint bedrukt, u het artikelen meerdere malen kan afwassen zonder dat uw print vervaagd. Sublimatieprint is dus tot een zekere hoogte vaatwasbestendig.

Sublimatiedruk werkt ook ideaal als u graag uw logo bijvoorbeeld rondom een mok wilt drukken in full colour. Dit is dan een goede techniek om te gebruik. Met sublimatieprint kunt u namelijk full colour drukken op een groot oppervlak.


Bij KledingBedrukkenBreda hebben wij ook de beschikking over een sublimatieprinter. Hiermee kunnen wij afbeeldingen in full colour bedrukken ‘in’ de kleding. Niet ‘op’ de kleding als met een transfer maar ‘in’ de kleding. Bekijk onderstaande foto om het resultaat van sublimatie te bekijken.

Voordelen

  • Haarscherpe resultaten
  • Professionele uitstraling
  • Bedrukking mogelijk vanaf kleinere aantallen
  • Goed wasbaar en strijkbaar
  • Bij polyester/ elastan (body fit) rekt de sublimatie druk mee met de kleding